НБУ та Мінфін ініціюють законопроект про реструктуризацію кредитів юросіб

Середа, 7 жовтня 2015, 15:51

Національний банк та Міністерство фінансів розробили законопроект, який дозволяє провести фінансову реструктуризацію кредитів юридичних осіб.

Про це повідомляє прес-служба Нацбанку

"Проект закону України "Про фінансову реструктуризацію" підготовлено з метою відновлення економічної активності підприємств та пожвавлення їх кредитування банками, що допоможе закласти підґрунтя для сталого економічного зростання України", - йдеться у повідомленні.

За словами заступника міністра фінансів Артема Шевальова, позитив від цієї законодавчої ініціативи відчують підприємства, банківський сектор, громадяни та економіка в цілому.

Реклама:

"Цим законопроектом ми вирішуємо проблему значної кількості проблемних кредитів, ризику банкрутств та припинення господарської діяльності підприємств, що відчувають тимчасові проблеми з ліквідністю, але мають всі можливості для відновлення здорової економічної діяльності, якщо допомогти їм вирішити проблему "поганих" кредитів", - сказав він.

Як наголошується, до цього часу Україна не мала спеціальних законодавчих актів щодо процедури реструктуризації кредитів юридичних осіб. Фінансові установи намагалися самостійно працювати з боржниками, проте не завжди успішно.

За словами заступника голови Національного банку України Владислава Рашкована, завдяки проведенню фінансової реструктуризації банки відчують полегшення у вигляді зменшення кількості проблемних кредитів та зможуть спрямувати кошти на кредитування економіки зростання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: