"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацкомісія анулювала ліцензію фондової біржі ПФТС

Вівторок, 6 жовтня 2015, 18:54

НКЦПФР ухвалила рішення анулювати ліцензію біржі ПФТС на здійснення професійної діяльності на фондовому ринку - діяльності з організації торгівлі на фондовому ринку.

Про це йдеться у повідомленні комісії.

"Про документальне підтвердження встановлення факту контролю (вирішального впливу) осіб інших держав, що здійснюють збройну агресію проти України, за діяльністю ПАТ "Фондова біржа "ПФТС", - йдеться у рішенні комісії.

Нагадаємо, ПАТ "Фондова біржа ПФТС", засноване в 1996 році, один з найбільших організаторів торгів цінними паперами в Україні.

Реклама:

Станом на початок 2015 членами біржі були 112 професійних учасників ринку цінних паперів. Індекс ПФТС з 1997 року є офіційним індексом України в S&P Emerging Markets.

Асоціація ПФТС, яка була на той момент власником 100% біржі, наприкінці грудня 2009 вирішила залучити стратегічного інвестора - Московську міжбанківську валютну біржу.

Домовлено було продати їй 1601 (або 50% + 1) акцію біржі в рамках додаткової емісії за 10 млн доларів. Це приблизно відповідало ціні 50 тисяч гривень за акцію номіналом 10 тисяч гривень.

Процес додаткової емісії був завершений у травні 2010 року.

Як відомо, 1 жовтня Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку анулювала ліцензію "Українська міжбанківська валютна біржа".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: