Фонд гарантування шукає інвестора для банку Жеваго

Вівторок, 6 жовтня 2015, 17:16

Виконавча дирекція Фонду гарантування вирішила продовжити строк для пошуку потенційних інвесторів, які виявили намір взяти участь у виведенні з ринку ПАТ "Фінанси та кредит" по 16 жовтня 2015 року.

Про це йдеться у повідомленні Фонду.

Згідно із повідомленням, Фонд гарантування пропонує потенційним інвесторам такі способи виведення банку з ринку:

1) відчуження всіх або частини активів і зобов'язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку з відкликанням банківської ліцензії неплатоспроможного банку та подальшою його ліквідацією;

Реклама:

2) створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов'язань неплатоспроможного банку і подальшою ліквідацією неплатоспроможного банку;

3) продаж неплатоспроможного банку інвестору.

Крім того, фонд вказав також вимоги до потенційних інвесторів.

Як відомо, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб вирішив розпочати процедуру виведення банку "Фінанси та кредит" з ринку шляхом запровадження в ньому тимчасової адміністрації на три місяці з 18 вересня 2015 року по 17 грудня 2015 року (включно).

Нагадаємо, НБУ постановою №612 від 17 вересня відніс ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит" до категорії неплатоспроможних.

Як відомо, акціонерами фінустанови є ТОВ "Асканія" (45,92%), ПрАТ F & C Realty (41,58%), ТОВ "Індастріал констракшн" (6,78%).

Основним бенефіціаром "Фінанси та Кредит" є позафракційний депутат Верховної Ради Костянтин Жеваго.

Нагадаємо, раніше Національний банк надав ПАТ "Банк Фінанси та кредит" стабілізаційний кредит на суму 750 мільйонів гривень строком на два роки.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: