Суд визнав право "Надра України" на частку в Сахалінському родовищі

Вівторок, 6 жовтня 2015, 16:25

Київський апеляційний госпсуд визнав право власності НАК "Надра України" на частку в спільній діяльності на Сахалінському газовому родовищі (Харківська обл).

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, 5 жовтня 2015 року Київським апеляційним госпсудом було задоволено апеляційну скаргу заступника прокурора Києва та скасовано рішення суду Києва від 2 липня, яким було відмовлено у задоволенні позову про визнання права власності компанії на частку у спільній діяльності на Сахалінському родовищі, поданого заступником прокурора Києва в інтересах НАК "Надра України" до ТОВ "Голден Деррік" та інших учасників договорів про спільну діяльність.

"Нагадаємо, що в результаті відчуження колишніми посадовими особами Компанії на користь ТОВ "Голден Деррік" часток у спільній діяльності на Сахалінському родовищі (Харківська область) держава, в особі Національної акціонерної компанії "Надра України" втратила контроль за видобуванням газу на Сахалінському родовищі та одержання прибутків", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У компанії зазначають, що 10 листопада 2014 року Генпрокуратуру було повідомлено про підозру колишнім керівникам "Надра України" у вчиненні кримінального правопорушення - зловживання владою або службовим становищем).

Наприкінці 2014 року "Надра України" звернулась до господарського суду міста Києва з позовними заявами до ТОВ "Голден Деррік" про розірвання трьох договорів купівлі-продажу часток у спільній діяльності на Сахалінському родовищі, йдеться у повідомленні.

Рішеннями господарського суду Києва, які набрали законної сили були розірвані договори купівлі-продажу часток у спільній діяльності за позовами компанії до ТОВ "Голден Деррік".

Так, з метою відновлення участі компанії у спільній діяльності на Сахалінському родовищі, та враховуючи розірвання господарським судом Києва вищевказаних договорів купівлі-продажу часток, 17 квітня 2015 року прокуратурою Києва в інтересах компанії були подані до суду Києва три позовні заяви про визнання права власності НАК "Надра України" на частки у спільній діяльності.

Як повідомлялось раніше судді господарського суду Києва відмовили у задоволенні двох позовних заяв про визнання за НАК "Надра України" права власності на частки у спільній діяльності на Сахалінському родовищі.

За словами голови правління "Надра України" Климовича, скасування рішення суду Києва, є дуже важливим для "Надра України", оскільки надає компанії право на участь у спільній діяльності на Сахалінському родовищі та отримання державою в особі компанії прибутку.

Дане рішення Київського апеляційного господарського суду має важливе значення для трудового колективу компанії та її дочірніх підприємств, оскільки, надасть можливість виплатити заборгованість дочірніх підприємств компанії із заробітної плати, податків та обов’язкових платежів, а також покращити фінансове становище компанії.

При цьому, НАК "Надра України" вірить, що Київським апеляційним господарським судом і в подальшому правосуддя буде здійснюватись на засадах законності, рівності, змагальності та справедливості.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: