"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР і "Нафтогаз" не підписали кредитну угоду на 300 мільйонів - джерело

Вівторок, 6 жовтня 2015, 12:50

Європейський банк реконструкції і розвитку і НАК "Нафтогаз України" досі не підписали кредитну угоду на 300 млн доларів для закупівель Україною європейського газу на поточний опалювальний сезон.

Про це кореспондентові "Укрінформу" повідомили в ЄБРР.

"ЄБРР зі свого боку готовий виділити кошти, однак контракт поки що підписаний не був. Чому - це питання до української сторони", - сказало джерело.

За його словами, домовитися не вдалося з тієї причини, що у української сторони виник ряд неузгоджень щодо корпоративної реформи "Нафтогазу". Міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин  минулого тижня направив в ЄБРР листа з відповідними зауваженнями.

Реклама:

Однак, як наголосив співрозмовник, ЄБРР готовий виділити 300 млн доларів на закупівлю газу, відповідне рішення було проголосоване акціонерами банку.

Нагадаємо, 30 вересня Європейський банк реконструкції і розвитку ухвалив рішення про виділення Україні кредитних коштів на суму 300 млн доларів. Кошти мали бути направлені на закупівлю Україною європейського газу силами незалежних трейдерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!