Росавіація почала позапланову перевірку "Трансаеро"

Вівторок, 6 жовтня 2015, 11:31

Федеральне агентство повітряного транспорту Росії почало перевірку діяльності авіакомпанії "Трансаеро".

Про це повідомляє Meduza.

Перевірка є позаплановою, її приводом стало погіршення стану безпеки польотів, можливе банкрутство авіакомпанії і погіршення фінансово-економічних показників.

У повідомленні Росавіації наголошується, що борг "Трансаеро" за аеронавігаційне обслуговування становить близько одного мільярда рублів.

Реклама:

В даний час ВАТ "Авіаційна компанія" Трансаеро "відчуває гострий дефіцит коштів, необхідних для тренажерної підготовки льотних і кабінних екіпажів, для підтримки льотної придатності численного і різнотипного парку повітряних суден, своєчасного ремонту і технічного обслуговування літаків.

Компанія "Трансаеро" до недавнього часу була другим за пасажиропотоком авіаперевізником в Росії.

У вересні стало відомо, що авіакомпанію, яка опинилася на межі банкрутства, купить "Аерофлот", однак угода не відбулася. Зараз авіаперевізнику загрожує банкрутство.

"Трансаеро" за рекомендацією Росавіації з 1 жовтня припинила продаж квитків. До 15 грудня пасажирів "Трансаеро" перевезе "Аерофлот", іншим будуть повернуті гроші. З 6 жовтня "Трансаеро" почала скасовувати рейси.

Як відомо,Україна ввела санкції проти 25 російських авіакомпаній, у тому числі "Аерофлот", "Трансаеро" і S7 через їхні польоти в окупований Крим.

28 вересня Державна авіаційна служба України розіслала російським авіакомпаніям, які потрапили під санкції відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України, попередження про заборону польотів до України з 25 жовтня 2015 року.

29 вересня Російське федеральне агентство повітряного транспортуповідомило українські компанії про заборону польотів в/з Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: