Ціни на нафту зростають в очікуванні статистики з США

Вівторок, 6 жовтня 2015, 09:38

Світові ціни на нафту демонструють у вівторок слабку позитивну динаміку на тлі очікувань учасників ринку щодо статистики щодо комерційних запасів нафти в США.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 8:25 вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшувалася на 0,1% - до 49,41 долара за барель. Ціна листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI зростала на 0,13% - до 46,32 долара за барель.

Міністерство енергетики США в четвер опублікує статистику з комерційних запасів нафти в США за тиждень, що завершився 2 жовтня. За прогнозами аналітиків, показник збільшився на 1,75 мільйона барелів - до 459,65 мільйона барелів. Тижнем раніше запаси підскочили на 4 млн барелів.

Реклама:

Цінам на нафту надають підтримку новини про готовність Росії обговорити ситуацію перенасичення на світовому ринку, відзначає агентство Франс Прес.

Міністр енергетики РФ Олександр Новак в суботу заявив, що країна готова взяти участь у консультаціях з країнами-членами ОПЕК щодо ситуації на світовому ринку нафти. Міністр також висловив готовність обговорити ситуацію з країнами, що не входять до картелю.

На думку інвестиційного аналітика Phillip Futures Даніела Енга, однією з тем для будь-яких переговорів у галузі стане повернення іранської нафти на ринок.

"Нафта з Ірану призведе до надлишку "чорного золота"в один мільйон барелів на день, коли країна досягне максимальної потужності видобутку, що може стати головною темою будь-якої зустрічі", - сказав аналітик.

"Падіння цін на нафту до нинішнього рівня і їх збереження протягом тривалого часу, безумовно, негативно впливає на великих добувачів нафти, включаючи Росію", - сказав експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!