У МВС розповіли, що знайшли в "Укренерго" під час обшуку

Вівторок, 6 жовтня 2015, 09:15

Під час обшуку в "Укренерго" у понеділок правоохоронці вилучили документи, печатки, комп'ютери та гроші.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"Вилучено документи, які підтверджують фінансово-господарську діяльність підприємств, що брали участь у державних закупівлях, печатки, комп'ютерну техніку, флеш накопичувачі, 37,8 тисяч доларів США, 300 тис. гривень", - сказано у повідомленні.

"Обшуки проводяться за місцем роботи та проживання службових осіб державного підприємства, а також керівників комерційних структур", - додали в МВС.

Реклама:

У відомстві повідомили, що Департамент протидії злочинності у сфері економіки МВС здійснює оперативне супроводження досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому ГПУ за фактом розкрадання службовими особами "Укренерго" державних грошей.

Згідно з інформацією, під час досудового розслідування з'ясувалося, що службовці державного підприємства протягом 2010-2014 років, змовившись із керівниками комерційних структур, закуповували товари та послуги за завищеними цінами.

"Розкрадені у такий спосіб державні кошти посадовцями були легалізовані та використані для власного збагачення", - сказано у заяві МВС.

"Рішення щодо подальшої долі посадовців найближчим часом буде прийнято Генеральною прокуратурою", - зазначили у відомстві.

Вранці, 5 жовтня,  стало відомо, що в офісі НЕК "Укренерго" проходить обшук.

Раніше Міненерговугілля звільнило від виконання обов'язків директора НЕК "Укренерго" Юрія Касіча і призначило тимчасово виконуючим обов'язки директора Всеволода Ковальчука.

Як відомо, 26 грудня 2014 року Касіча було призначено новим керівником державного підприємства НЕК "Укрненерго".

Нагадаємо, в інтерв'ю "Українській правді", олігарх Григоришин підтвердив, що він рекомендував Міненерговугілля призначити Касіча виконуючим обов'язки директора "Укренерго".

Крім того, Григоришин в інтерв'ю жорстко розкритикував прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та голову Адміністрації президента Бориса Ложкіна.

Саме прем’єр-міністр Арсеній Яценюк у липні 2015 року доручив провести перевірку діяльності та держзакупівель ДП "Укренерго".

Нагадаємо, в березні 2014 року Міністерство енергетики та вугільної промисловості призначило виконуючим обов'язки директора НЕК "Укренерго" Костянтина Ущаповського.

Ущаповський до свого призначення з 2010 року обіймав посаду заступника директора - головного диспетчера "Укренерго". Крім того, в своєму інтерв'ю "УП" олігарх Григоришин зазначив, що Ущаповський це людина Ахметова.

Також, 11 березня 2014 року був звільнений з посади директор "Укренерго" Петро Омеляновський.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: