"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Росії чиновникам можуть заборонити користуватися Google і WhatsApp

Вівторок, 6 жовтня 2015, 09:02

У Держдуму РФ найближчим часом буде внесений законопроект, що забороняє держслужбовцям використовувати у службових цілях інтернет-сервіси Google, Yahoo і WhatsApp.

Про це пишуть "Известия".

З такою ініціативою виступили голова громадської організації "Захистимо Росію" Михайло Марченко і депутат Держдуми, глава юрслужби КПРФ Вадим Соловйов. На їхню думку, чиновники не почули заяви секретаря Ради безпеки Миколи Патрушева, який закликав їх відмовитися від зарубіжних сервісів у зв'язку з тим, що в цих системах були виявлені програмні засоби іноземних розвідок.

За словами Марченка, також пропонується внести зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення РФ з видами покарань, починаючи зі штрафів і аж до звільнення держслужбовця із займаної посади.

Реклама:

 "Будь-яка інформація, яка передається чиновниками високого рівня, являє прямий інтерес для іноземних розвідок. Не випадково деякі високопоставлені чиновники взагалі відмовилися від використання мобільного телефону, але, на жаль, це розуміють далеко не все", - вважає він.

У Раді Федерації також назвали ініціативу актуальною.

Після заяви Патрушева багато чиновників публічно заявили про відмову від використання цих інтернет-сервісів, проте через час про це було забуто. Чиновники різних рівнів продовжують користуватися іноземними сервісами.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!