"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Впровадження енергоефективності - міф чи реальність?®

Вівторок, 6 жовтня 2015, 10:01
 

Сьогодні, як ніколи, є гостра необхідність в економії коштів на опалення. Нарівні з населенням, бюджетні організації, такі як лікарні, школи, дитячі садки відчувають брак коштів на майбутній опалювальний сезон. Зношеність котелен досягла максимуму, що тягне за собою енерговтрати та великі грошові витрати.

Чиновники міста та керівники бюджетних організацій шукають можливість замінити зношене обладнання на сучасне та енергоефективне, але це дуже непросте завдання. Сучасні технології швидко окупаються, але дуже витратні. У зв'язку з кризою в банківському секторі, банкіри не ризикують інвестувати кошти в такі проекти.

У Дніпропетровську за підтримки обласної адміністрації запущено проект "Будівництво модульних твердопаливних котелень з метою теплопостачання закладів охорони здоров'я", а саме: КЗ "Дніпропетровський спеціалізований клінічний медичний центр отоларингології та офтальмології", КЗ "Дніпропетровська обласна клінічна дитяча лікарня", КЗ "Дніпропетровський обласний перинатальний центр зі стаціонаром "; КЗ "Клінічний онкологічний диспансер". Власником проекту є компанія "Альтернативні Енергоресурси" (CG), яка активно впроваджує програми енергоефективності, а фінансує проект банк Конкорд.

"Це наш перший проект такого масштабу і ми пишаємося, що беремо в ньому участь, оскільки це дуже важливий проект для нашого міста, - коментує Савченко Михайло, заступник голови правління банку Конкорд, - на сьогоднішній день не багато банків інвестують в бюджетну сферу через високі ризики, але знаючи для кого буде побудована котельня, керівництвом банку було прийнято позитивне рішення про інвестування. Думаю, що даний проект буде не останнім, ми готові співпрацювати у напрямку енергоефективності з організаціями будь-яких форм власності".

Реклама:

Будівництво котельні добігає кінця, здача об'єкту запланована на грудень 2015 року та вже в цьому опалювальному сезоні будівлі охорони здоров'я будуть забезпечені теплом за сучасними технологіями і, відповідно, з економією бюджетних коштів.

ДОВІДКА.

ПАТ "АКБ "КОНКОРД" зареєстровано Національним банком України 7 серпня 2006 р. Ліцензія Національного Банку України № 230 від 07.11.2011р.

Банк Конкорд - універсальний комерційний банк, що надає повний комплекс фінансових рішень, продуктів та послуг корпоративним клієнтам, підприємцям середнього та малого бізнесу та приватним особам. Банк володіє солідним практичним досвідом, стійким фінансовим становищем, має сучасну технологічну базу і висококваліфіковану команду.

На правах реклами

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!