Міністри фінансів РФ та України 8 жовтня зустрінуться в Перу

Понеділок, 5 жовтня 2015, 18:48

Міністр фінансів РФ Антон Силуанов планує провести зустріч зі своєю українською колегою Наталією Яресько на цьому тижні в рамках заходів G20 в Перу.

Про це повідомляє агентство Блумберг з посиланням на російського міністра, пише Прайм.

Міністри двох країн в ході зустрічі обговорять питання, пов'язані з боргом, передає агентство слова Силуанова.

У Перу на 8 жовтня запланована вечеря міністрів фінансів і голів центральних банків країн-учасниць G20.

Реклама:

Як відомо, Мінфін України в серпні повідомив про досягнення домовленості про реструктуризацію зовнішнього комерційного боргу на загальну суму близько 18 млрд доларів.

Передбачається, що Україні буде негайно списано 20% основного боргу, погашення решти суми буде перенесено з 2015-2023 на 2019-2027 роки.

Кабмін України 22 вересня видав розпорядження про початок процедури реструктуризації частини держборгу і призупинення з 23 вересня платежів по ряду реструктуризованих зобов'язань.

Реструктуризація, зокрема, поширюється на викуплені Росією євробонди на 3 млрд доларів, але призупинення платежів цих паперів не стосується.

Згідно з даними Ірландській фондовій біржі, уряд України запропонував реструктуризацію своїх облігацій на 3 млрд доларів з терміном погашення в 2015 році, власники паперів запрошуються на збори в Лондоні 14 жовтня.

Як заявляв Силуанов, Росія розглядає пропозицію України щодо реструктуризації єврооблігацій на 3 млрд доларів як зроблене на адресу комерційних кредиторів, до яких РФ не відноситься, подібні питання, за його словами, слід вирішувати в двосторонньому порядку.

При цьому Силуанов підтвердив, що Росія як і раніше чекає повного погашення даного боргу України в кінці 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: