Аналітики Sberbank CIB допускають нове падіння російського рубля

Понеділок, 5 жовтня 2015, 17:48

Аналітики не виключають в Росії різкого прориву курсу долара вгору, поки ж ситуація на валютному ринку залишається стабільною.

Про це йдеться в огляді Sberbank CIB, пише РБК.

Як відзначають аналітики Sberbank CIB Том Левінсон, Володимир Пантюшин і Іскандер Абдуллаєв, останнім часом долар торгується в діапазоні 66-67 руб.

Волатильність пари долар/рубль у жовтні знизилася в порівнянні з серединою вересня більш ніж удвічі.

Реклама:

"Така стабільність близька до рекордного значення з того моменту, як в четвертому кварталі 2014 року регулятор відпустив рубль у вільне плавання", - йдеться в огляді.

Стабільність російського рубля забезпечується за рахунок нафтових цін, які з початку вересня коливаються в діапазоні 47-49 долларов за барель.

5 жовтня вартість нафти марки Brent піднялася на 1,14%, до 48,77 долларов. Зростання ціни на нафту сприяло повідомлення про скорочення кількості бурових установок у США.

Тим не менш, як вважають в Sberbank CIB, поки рано однозначно стверджувати, що пара долар/рубль буде залишатися стабільною.

"Учасники торгів відзначають, що на графіку USD/RUB з липня чітко сформувалася фігура "трикутник", і є ймовірність різкого прориву - швидше за все, вгору", - пишуть автори звіту.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!