"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Гаманець" Тимошенко заробляє сотні мільйонів на комбінатах, "віджатих" у Фірташа - ЗМІ

Неділя, 4 жовтня 2015, 13:17

Лобісти Юлії Тимошенко оплачувались з рахунків компанії "Wargrave Trading LLP", яка є однією з ланок у ланцюжку засновників ТОВ "Юнітранс Оператор", що цьогоріч отримало підряди на перевезення вантажів державного підприємства "Об’єднана гірничо-хімічна компанія".

Про це з посиланням на повідомлення нардепа від БПП Сергія Лещенка у Facebook пишуть "Наші гроші". 

Лещенко оприлюднив перелік з шести компаній, з рахунків яких оплачувалися лобісти Тимошенко протягом чотирьох останніх років: Trident Foundation, Britico Product S.R.O., Shelderton Investment, Interamex, Restort Group Ltd, Alpha Tech Inc., Wargrave Trading LLP.

"Деякі з них вже фігурували у повідомленнях про їх причетність до фінансування діяльності Юлії Тимошенко. Загалом, починаючи з 2012 року, за лобізм інтересів Юлії Тимошенко на адресу американської лобістської компанії "Wiley Rein LLP" від різноманітних осіб та фірм, в тому числі офшорних, було переказано 1,15 мільйони доларів. "Wargrave Trading LLP" фігурує як фірма, що двічі здійснювала перекази в інтересах Тимошенко під час Майдану. У листопаді 2013 року компанія перерахувала $35 тис, у грудні того ж року ще $20 тис.", - зазначено у повідомленні.

Реклама:

При цьому "Wargrave Trading LLP" є елементом схеми заснування ТОВ "Юнітранс Оператор".

"Ця  компанія у 2015 році виграла тендери на 342,55 млн грн. "Об’єднаної гірничо-хімічної компанії" на перевезення залізницею вантажів "Іршанського гірничо-збагачувального комбінату" та "Вільногірського гірничо-металургійного комбінату".  У держреєстрі вказані засновник "Юнітранс Оператору" – латвійські компанії "Куміліте Інтернаціонал Шпедіціон" і "РВ Транс", а також "Стіл Продактс Лімітед" (Сполучене королівство)", - зазначає ЗМІ.

"Пов’язана з Тимошенко фірма "Wargrave Trading LLP" (Cполучене королівство) є співзасновником "РВ трансу". Номінальними власниками тимошенківської компанії є офшори "Krontex Services Ltd" (Беліз) і "Nostrex Services Ltd" (Домініканська республіка). У держреєстрі юросіб бенефіціари цих фірм не розкриті", - йдеться у повідомленні.

 

Як відомо, у 2014 році держава за допомогою групи Ігоря Коломойського повернула Іршанський та Вільногірський комбінати з оренди групою Дмитра Фірташа.

Комбінати були передані держпідприємству "Об’єднана гірничо-хімічна компанія". Його очолив Руслан Журило, який раніше працював на державному "СхідГЗК", а також співпрацював з "Приватом" та структурами Давида Жванії і Миколи Мартиненка.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: