Visa близька до купівлі Visa Europe за 22 мільярди доларів

Субота, 31 жовтня 2015, 15:33

Найбільша платіжна система світу Visa Inc. близька до угоди про покупку Visa Europe за 22 млрд доларів.

Про це пише "Інтерфакс" з посиланням на The Wall Street Journal.

Угода об'єднає всі міжнародні операції Visa в рамках однієї корпорації і стане рекордною в історії американської групи, повідомили WSJ інформовані джерела.

Переговори з європейськими банками, які володіють Visa Europe, ведуться з перервами вже кілька років, проте в останні місяці вони активізувалися. Джерела WSJ стверджують, що Visa спробує домовитися про угоду до кінця жовтня.

Реклама:

Аналітики очікують офіційного оголошення в понеділок, 2 листопада, коли Visa буде публікувати квартальну звітність.

Після 2008 року по-справжньому великих (понад 10 млрд доларів) угод між фінансовими компаніями було вкрай мало, в сегменті платіжних систем їх не було взагалі, відзначає WSJ.

На даний момент найбільшим придбанням Visa є покупка провайдера послуг з проведення безпечних платежів у сфері електронної торгівлі CyberSource за 2 млрд доларів в 2010 році.

За рахунок придбання Visa Europe Visa, що базується в Каліфорнії може отримати доступ до ринків Туреччини та Польщі.

Крім того, це поліпшить її становище в порівнянні з конкуруючою MasterCard, загальна мережа якої менше, але яка володіє власним підрозділом в Європі.

За оцінками аналітика Citi Дональда Фандетті, угода може підвищити прибуток компаній на 5%. Sanford Bernstein розраховує, що прибуток Visa до 2018 року зросте на 12%.

У 2015 році аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікують чистий прибуток Visa на рівні 6,43 млрд доларів, або 2,62 долара на акцію, - на 12,8% більше, ніж торік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: