"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Профіцит держбюджету з початку року становив 8,8 мільярда гривень

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 19:51

В січні-вересні 2015 року позитивне сальдо державного бюджету України становило 8,8 мільярда гривень, у той час як за аналогічний період минулого року був зафіксований дефіцит в 40,1 мільярда гривень.

Про це йдеться у Макроекономічному та монетарному огляді Національного банку.

Нацбанк повідомляє, що державний бюджет у вересні 2015 року виконано з помірним профіцитом у 1,1 млрд гривень, незважаючи на зниження темпів зростання доходів та нарощування видатків.

"Уповільнення зростання доходів державного - до 53,9% відбулося внаслідок помітного зниження темпів приросту податкових надходжень до 31,2%", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Регулятор наголошує, що це пов’язано з ефектом бази порівняння унаслідок вичерпання дії податкових змін минулого року - у серпні 2014 року введено військовий збір та податок на депозити, підвищено акцизи тощо.

"Особливо помітно у вересні знизилися темпи зростання надходжень від ПДВ - до 7,8%. Крім іншого, це сталося через суттєве збільшення обсягів його відшкодування - 7,6 млрд гривень порівняно із 4,4 млрд гривень у серпні, у тому числі через збільшення плану щодо загальної суми відшкодування ПДВ у 2015 році до 65,1 млрд гривень", - повідомляє прес-служба.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!