Україна і Туркменістан домовилися про співпрацю у сфері сільського господарства

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 15:16

Угоду між урядами України та Туркменістану про співробітництво у сфері сільського господарства підписано 29 жовтня у рамках візиту української делегації на чолі з президентом України.

Про це заявив агентству "Інтерфакс-Україна" міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко в рамках візиту до Туркменістану.

"Ми підписали міжурядову угоду про взаємодію у сфері сільського господарства, оскільки бачимо великий потенціал у різних сферах. Сама базова сфера, і ми вже з нею працюємо, - сфера освіти", - сказав Павленко.

За його словами, другий напрям співробітництва з Туркменістаном - аграрні науки.

Реклама:

"Є значний інтерес до нашої селекції, наприклад, селекції твердої пшениці, плюс до всіх спектрів - фітосанітарія, зрошення тощо. Що стосується зрошення, нам цікавий досвід Туркменістану, тому що п'ять областей на півдні України потребують системи зрошення", - додав міністр.

Павленко висловив співчуття тим, що у більшості товарних груп у торгівлі між двома країнами спостерігається падіння в грошовому вимірі.

За його словами, досягнуто домовленість про підготовку переговорів, прискорення процесу взаємодії між ветеринарними службами для отримання сертифікатів, зокрема, для ввезення живих тварин до Туркменістану.

Українська сторона також висловила зацікавленість у поставках до Туркменістану сільгосптехніки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: