МВС зняло арешт з дизпалива "БРСМ" у Василькові - ЗМІ

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 14:09

ДСУ МВС України видало дозвіл на зняття пломб і відкачку 1,5 тис тонн дизпалива, яке знаходилося на відповідальному зберігання на нафтобазі "КЛО" в якості речового доказу у справі про пожежу на нафтобазі "БРСМ".

Про це йдеться у відповідному розпорядження старшого слідчого Онуфріенка, копією якого володіє OilNews.

Згідно з документом, слідство зняло арешт і надало можливість власнику нафтопродуктів - компанії "Парком Транс" (входить до ГК "БРСМ") - забрати 1 459,829 тонн ДП.

Дане паливо було відкачано з резервуарів з 8 по 12 червня нафтобази "БРСМ" в с. Крячки Васильківського району, на нафтобазу компанії "КЛО", пише видання.

Реклама:

За даними OilNews, "БРСМ" вже почала вивезення палива. Відзначимо, що при сьогоднішній роздрібній вартості ДП на АЗС "БРСМ" повернутий обсяг ДТ оцінюється в 28 млн грн.

Нагадаємо, що в серпні після нетривалих слідчих дій нафтобаза "БРСМ" в Переяслав-Хмельницькому також була повністю розблокована.

За словами адвоката сімей загиблих і постраждалих під час гасіння пожежі рятувальників "БРСМ" Олександра Мірошника, днями слідчий вже повідомив його клієнтів про завершення розслідування і про готовність передати справу до суду.

За час слідства було повідомлено про підозру лише двом особам - головному інженерові і замдиректору Васильківської нафтобази "БРСМ".

Обіцяне вищим керівництвом країни притягнення до відповідальності власників даного об'єкта так і не підтвердилося.

Нагадаємо, 8 червня на нафтобазі "БРСМ" у Васильківському районі Київської області виникла пожежа, в результаті якого загинули шість осіб і 14 потрапили до лікарень з опіками та ознаками задухи.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!