Проблема з експортом в ЄС продуктів із вмістом горіхів дійсно існує - Roshen

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 13:25

Українські виробники підтверджують проблеми з експортом до ЄС кондитерської продукції, в якій вміст горіхів та арахісу перевищує 20%.

Про це стверджує офіційний сайт концерну Roshen.

Згідно з Технічним регламентом ЄС (Commission Implementation Regulation (EU) No 884/2014), кожна імпортована партія продукції, яка містить у своєму складі понад 20% горіхів або арахісу, повинна супроводжуватися санітарним свідоцтвом певної форми, яка встановлена вищезазначеним Технічним регламентом. Зазначене свідоцтво має бути підтверджено уповноваженим органом країни-виробника, тобто уповноваженим державним органом України", - йдеться у повідомленні.

В компанії уточнюють -  до цього часу в Україні не врегульовано питання підтвердження сертифікатів, тому експорт товарів, що містять понад 20% горіхів та арахісу, у тому числі і кондитерських виробів, унеможливлено.

Реклама:

Нагадаємо, про таку проблему ЄвроПравді розповіла заступник міністра агрополітики з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька.

Однак у концерні Roshen спочатку спростували цю інформацію, заявивши, що не експортують до ЄС продукцію із вмістом горіхів за власним бажанням.

Тепер у Roshen стверджують, що вони "як і інші виробники, зацікавлені у вирішенні даного питання у найближчий можливий час, оскільки вище згадувані продукти є законтрактованими на поставку у країни ЄС, а наразі компанія не має можливості їх експорту". 

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: