"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія не узгодила реструктуризацію єврообондів України - Мінфін

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 09:18

Завершення реструктуризації зовнішнього боргу України, включаючи випуск нових облігацій зовнішньої державної позики України для кредиторів, які мають на це право, очікується 12 листопада 2015 року.

Про це повідомляє прес-служба міністерства фінансів України.

"Умови реструктуризації були схвалені для 13 серій непогашених державних та гарантованих державою єврооблігацій на зборах кредиторів 14 жовтня 2015 р", - заявили у міністерстві.

Крім того, у Мінфіні відзначили, що умови реструктуризації не були схвалені лише для серії облігацій зовнішньої державної позики у розмірі 3 мільярди доларів США, термін погашення яких настає у грудні 2015 р.

Реклама:

"Відповідно, власники цих облігацій не зможуть отримати нові боргові цінні папери України", - йдеться в повідомленні. 

Також, як зазначає відомство, завершення процедури обміну облігацій означає реструктуризацію зовнішнього боргу України у розмірі 15 млрд дол і зниження суми боргу на 20% (3 млрд дол). Це дозволить Україні уникнути оплати боргу у розмірі 8,5 млрд дол, термін погашення якого за попередніми облігаціями наступає протягом наступних чотирьох років.

"Цей успіх є результатом 7 місяців інтенсивної роботи усіх органів влади України, яку координувало Міністерство фінансів України, спрямованої на те, щоб переконати власників українських облігацій у необхідності реструктуризації боргу. Усі міжнародні партнери України підтримали необхідність здійснення боргової реструктуризації", - наголошується в заяві міністерства фінансів.

Як повідомлялося, в Росії розглядаються інші варіанти вирішення проблеми українського боргу на суму 3 млрд доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!