МВФ погіршив прогноз падіння ВВП України до 11%

Субота, 3 жовтня 2015, 17:29

Міжнародний валютний фонд знову погіршив прогноз падіння економіки України в 2015 році - до 11% з 9%, прогнозованих у червні.

Про це повідомляється в прес-релізі місії Фонду, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається в релізі, макроекономічна ситуація в Україні поступово стабілізується: обмінний курс залишається стійким, обсяг гривневих депозитів збільшується, інфляція сповільнюється. Валові міжнародні резерви до кінця серпня зросли до 12,6 млрд і надалі ще будуть підтримані угодою про валютний своп на 500 млн доларів між Нацбанком України і Нацбанком Швеції.

"Тим не менш, падіння економіки країни в першому півріччі виявилося більш істотним, ніж очікувалося, у зв'язку з чим місія вирішила переглянути прогноз падіння економіки в 2015 році до 11%", - повідомляється в документі.

Реклама:

Як повідомлялося, місія МВФ, за підсумками роботи в Києві в період з 22 вересня по 2 жовтня, вирішила продовжити дискусії з Україною в рамках другого перегляду програми розширеного фінансування EFF.

Нагадаємо, в травні поточного року МВФ погіршив прогноз зниження ВВП України з 5,5% до 9% і прогнозує інфляцію 46% в 2015 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!