"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Місія МВФ вирішила продовжити переговори з Україною

Субота, 3 жовтня 2015, 17:14

Місія МВФ, за підсумками роботи в Києві в період з 22 вересня по 2 жовтня, вирішила продовжити дискусії з Україною в рамках другого перегляду програми розширеного фінансування EFF.

Про це повідомляється в прес-релізі місії Фонду, передає "Інтерфакс-Україна".

"Місія провела з владою конструктивні дискусії щодо заходів, необхідних для завершення другого перегляду програми в рамках угоди про EFF. Розуміння було досягнуто по більшості питань. Тим не менше, оскільки владі все ще необхідно якийсь час для виконання всіх рекомендацій на 2016 рік, в найближчі тижні переговори продовжаться", - наводяться в документі слова керівника місії МВФ в Україні Миколи Георгієва.

Нагадаємо, 22 вересня місія МВФ розпочала свою роботу в Києві.

Реклама:

Як відомо, в кінці липня Рада директорів МВФ схвалила виділення другого траншу кредиту на суму SDR1182,1 млн (1,7 млрд доларів).

Місія МВФ в рамках першого перегляду програми EFF працювала в Києві з 12 травня по 11 червня. Спочатку планувалося, що її робота завершиться в кінці травня - початку червня, щоб до кінця червня могло бути прийнято рішення про виділення другого траншу за програмою EFF.

Однак місія оголосила про узгодження на рівні експертів питання про перший огляді програми тільки на початку липня.

В цілому схвалена в березні цього року чотирирічна програма розширеного фінансування EFF загальним обсягом 17,5 млрд доларів передбачає виділення МВФ Україні в 2015 році чотирьох траншів. Перший транш у розмірі 5 млрд доларів вже виділено. Розмір решти становитиме за 1,7 млрд доларів.

У наступні три роки планується виділяти по чотири транші щорічно, розмір кожного - 620-630 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!