Центробанк Росії може розпочати продаж резервів

Субота, 3 жовтня 2015, 13:57

Центробанк буде змушений продавати резерви, якщо витрачання коштів з суверенних фондів відбуватиметься занадто швидко.

Про це заявила перший заступник голови ЦБ Ксенія Юдаєва, пишуть "Ведомости".

"Зараз фінансування дефіциту бюджету відбувається за рахунок витрачання фондів, Резервного фонду. Ми як ЦБ цю грошову емісію віддзеркалюємо не за рахунок продажу резервів, а за рахунок зниження наших власних кредитних операцій. Але я повинна сказати, якщо фонди будуть витрачатися занадто швидко, то ми не зможемо продовжувати таку політику. Нам доведеться продавати резерви, чого нам, звичайно ж, робити не хотілося б", - заявила вона.

За її словами, збереження інфляційних очікувань на високому рівні обмежує Банк Росії у проведенні грошово-кредитної політики.

Реклама:

"Я думаю, що головна проблема для політики ЦБ зараз - це збереження інфляційних очікувань на високому рівні. Сплеск, який спостерігався на початку року, призвів до того, що інфляційні очікування підвищилися. Так, вони перестали рости, вони зараз під контролем, але вони практично не знижуються, в певні місяці в певний час навіть ростуть. Це, безумовно, той фактор, який обмежує нас у проведенні грошово-кредитної політики. Ми повинні враховувати ситуацію з інфляційними очікуваннями і проводити політику, яка забезпечує їх поступове зниження", - заявила Юдаєва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: