Google офіційно стала власністю холдингу Alphabet

Субота, 3 жовтня 2015, 10:39

Google офіційно стала частиною холдингової компанії Alphabet.

Це сталося після закриття торгів на закритті американської біржі, йдеться в прес-релізі, опублікованому на офіційному сайті компанії, пише РБК.

Тепер корпорація офіційно стала стропроцентно "дочкою" нового холдингу - про створення Alphabet Google оголосила в серпні. Для користувачів продуктів Google ці зміни, швидше за все, залишаться непомітними.

З 5 жовтня акції Google на високотехнологічній біржі NASDAQ замінять акціями Alphabet. При цьому у них залишаться колишні тиккери - GOOG і Googl.

Реклама:

Google буде найбільшим сегментом холдингової компанії - до нього увійдуть відеохостинг YouTube, операційна система Android. У холдинг також увійдуть Google Capital (дослідження в галузі старіння та довголіття, Nest, інвестиційні підрозділи Google Ventures і Google Capital та інші активи.

"Нам сподобалося це ім'я, тому що воно означає набір букв, які є частиною мови - однієї з найважливіших інновацій людства; це лежить в основі індексації пошуку Google", - зазначали співзасновники компанії Сергій Брін і Ларрі Пейдж.

Пейдж буде главою Alphabet, Брін займе пост президента холдингової компанії.

Новим главою Google призначений старший віце-президент Сундар Пічаї, до цього відповідав за такі продукти, як браузер Chrome і операційну систему Android.

Причиною створення холдингу в Google називали намір реструктурувати бізнес.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!