Президент ОПЕК звільнена під заставу

Субота, 3 жовтня 2015, 10:13

Колишній міністр нафтових ресурсів Нігерії і нинішній президент ОПЕК Дізані Елісон-Мадуеке, заарештована в Лондоні напередодні, звільнена з в'язниці під заставу.

Про це повідомляє Панафриканський телеканал TVC News з посиланням на дані поліцейської дільниці на Черрінг-крос в Лондоні, пишуть Ведомости.

За даними телеканалу, у Елісон-Мадуеке вилучили паспорт. Таким чином вона не має можливості залишити територію Великобританії.

Як повідомляє ТАСС, офіційно в поліції відмовилися коментувати звільнення глави ОПЕК. Раніше співробітник Скотленд-ярда заявляв, що поліція Лондона не має відношення до арешту президента ОПЕК, і справа перебуває в компетенції Національного агентства по боротьбі зі злочинністю.

Реклама:

Про те, що справа розслідується Агентством раніше також заявила британська висока комісія в Нігерії.

Як повідомляється, п'ятеро людей у віці від 21 до 60 років, включаючи Елісон-Мадуеке, були арештовані напередодні в Лондоні за підозрою в отриманні хабарів та корупційних злочинах.

Елісон-Мадуеке під час перебування міністром нафтових ресурсів (з 2010 по 2015 г.) звинувачувалася у відсутності управління національною нафтовою промисловістю і в розтраті мільйонів доларів державних коштів на предмети розкоші, таких як приватні літаки.

Джерела Reuters заявили, що під час перебування Елісон-Мадуеке на цій посаді багатомільярдні скандали, пов'язані з нафтою, стали звичайною справою.

У державній нафтовій компанії Нігерії розслідуються можливі розкрадання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!