Нацбанк вирішив зберегти облікову ставку

Четвер, 29 жовтня 2015, 14:30

Національний банк України вирішив залишити облікову ставку на рівні 22% річних.

Це рішення закріплено постановою правління НБУ від 29 жовтня 2015 року № 750 "Про регулювання грошово-кредитного ринку", повідомляє прес-служба регулятора.

Як наголошується, під час обговорення зазначеного питання відзначалося певне пожвавлення економічної активності у вересні, що відобразилось як на показниках випуску промисловості та сільського господарства, так і експортних надходжень.

Зокрема зниження індексу виробництва базових галузей сповільнилося до 7,4% у вересні в річному вимірі порівняно з 9,7% у серпні.

Реклама:

Нацбанк також зазначає, що спостерігалася подальша стабілізація фінансової системи.

"По-перше, продовжилося зростання депозитів у гривні, а у вересні, вперше за два роки, був зафіксований приріст депозитів в іноземній валюті. По-друге, НБУ мав можливість поповнювати міжнародні резерви через перевищення пропозиції іноземної валюти над попитом на неї. Відбувався прогрес і в зниженні середньострокових інфляційних очікувань учасників ринку", - повідомляє НБУ.

"Незважаючи на такі позитивні тенденції, правління Нацбанку під час ухвалення рішення про незмінність облікової ставки взяло до уваги наявні короткострокові інфляційні ризики. Споживча інфляція у вересні прискорилася до 2,3% за місяць", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!