Китай закупить у Airbus 130 літаків на 17 мільярдів доларів

Четвер, 29 жовтня 2015, 12:05

Китай закупить 130 літаків Airbus на 17 мільярдів доларів.

Про це пишуть "Ведомости".

Як наголошується, угоду щодо купівлі 30 лайнерів А330 і 100 А320 було підписано 29 жовтня в ході зустрічі в Пекіні канцлера ФРН Ангели Меркель і прем'єр-міністра КНР Лі Кецяна. За підсумками переговорів були укладені інші угоди, пише Bloomberg.

Bloomberg розглядає цю угоду з погляду конкуренції Airbus і Boeing Co. за китайський ринок, який в найближчі 20 років може стати найбільшим у світі. За прогнозом Boeing, за ці два десятиліття країні буде потрібно 6330 нових лайнерів загальною вартістю приблизно в 950 млрд доларів.

Реклама:

Агентство нагадує, що зростання економіки Китаю і поява бюджетних авіакомпаній робить авіаперевезення доступнішими для населення КНР і місцеві авіакомпанії змушені розширювати свої парки.

Зростання попиту на перевезення в Китаї підтвердив засновник сінгапурської консалтингової компанії Endau Analytics Шукор Юсоф. Останнім часом влада Китаю заохочувала інтерес іноземних виробників літаків до країни.

Airbus вже має підприємство зі збірки А320 в Тяньцзіні, а в липні компанія говорила, що скоро домовиться про будівництво в Китаї складального підприємства з виробництва A330.

У липні Airbus отримав з Китаю замовлення на поставку 45 A330 з опціоном ще на 30 лайнерів. У вересні Boeing отримав замовлення на 300 літаків для китайських перевізників і повідомив, що скоро відкриє в КНР завод зі збірки Boeing 737.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: