"Нафтогаз" планує до кінця року залучити 500 мільйонів від Світового банку

Четвер, 29 жовтня 2015, 11:45

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв сподівається, що компанії вдасться одержати кредит від Світового банку в розмірі 500 млн доларів для фінансування закупівлі природного газу до кінця поточного року.

Про це він сказав на форумі директорів "Диригенти змін", повідомляють "Українські новини".

"Ми сподіваємося спробувати одержати його (кредит) цього року - до кінця грудня", - сказав Коболєв.

З його слів, черговий раунд переговорів із Світовим банком заплановано на поточний тиждень.

Реклама:

Він зазначив, що Україна домовиться з банком про можливість закуповувати газ за кредитні кошти як у країн Європейського Союзу, так і з Росії.

"Із Світовим банком схему закупівлі газу поки не затверджено. Саме це і є предметом переговорів на цьому тижні. Ми намагаємося розширити спосіб використання грошей для обох кордонів, щоб мати максимальну гнучкість", - сказав Коболєв.

Також голова правління "Нафтогазу" заявив, що в 2016 році через зниження споживання й підвищення обсягу імпорту газу з Європи, Україна може повністю обійтися без імпорту газу з Росії.

Як повідомлялося, 23 жовтня Європейський банк реконструкції й розвитку виділив НАК "Нафтогаз України" кредит у розмірі 300 млн доларів для фінансування закупівель природного газу на західному кордоні України на умовах EFET-контрактів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: