Shell отримала рекордний за десятиліття збиток

Четвер, 29 жовтня 2015, 10:24

Британо-нідерландська Royal Dutch Shell Plc в третьому кварталі 2015 року отримала рекордний збиток за останні 10 років на тлі списань вартості активів через падіння цін на нафту.

Про це повідомляється в прес-релізі компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно прес-релізом, чистий збиток в липні-вересні становив 7,42 млрд доларів в порівнянні з прибутком в 4,46 млрд доларів за аналогічний період минулого року.

Без урахування разових факторів, прибуток впав на 70% і становив 1,8 млрд доларів. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували цей показник на рівні 2,92 млрд доларів.

Реклама:

У той же час збиток з урахуванням змін витрат на виробництво (CCS) станоивв 6,12 млрд доларів в порівнянні з прибутком в 5,27 млрд доларів роком раніше.

Виручка впала до 69,18 млрд доларів з 109,83 млрд доларів в третьому кварталі минулого року.

Збиток Shell у сфері геологорозвідки і видобутку без урахування разових факторів у третьому кварталі становив 425 млн доларів проти прибутку в 4,34 млрд доларів за той же період минулого року. У сегменті переробка та збут прибуток підвищився до 2,62 млрд доларів з 1,79 млрд доларів.

Середня ціна нафти еталонної марки Brent в третьому кварталі впала до 51 долара за барель проти 103 доларів за барель в аналогічному кварталі минулого року.

У середу Shell повідомила про відмову від планів розробки проекту нафтоносних пісків Carmon Creek в канадській провінції Альберта. Запланована потужність проекту становила 80 тисяч барелів на добу. Розмір списань у зв'язку з таким рішенням оцінений в 2 млрд доларів.

У вересні компанія оголосила про припинення бурових робіт в Чукотському морі біля берегів Аляски. Виявлених в даному районі запасів виявилося недостатньо для гарантування подальших досліджень. Shell витратила на роботи на ділянці 7 млрд доларів.

Котирування акцій Shell з початку року впали на 22%. Капіталізація компанії оцінюється в 109,4 млрд фунтів (167 млрд доларів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: