Goldman Sachs оштрафували на 50 мільйонів доларів

Четвер, 29 жовтня 2015, 10:11

Управління фінансових послуг Нью-Йорка оштрафувало банк Goldman Sachs на 50 млн доларів за те, що банк найняв колишнього співробітника ФРС, який використовував свої попередні контакти, щоб вкрасти конфіденційну інформацію для одного з клієнтів фірми.

Про це пише РБК з посиланням на The Times.

Як зазначає видання, рішення про штраф у відношенні банку було прийнято після того, як Goldman Sachs зізнався в тому, що 35 документів, що містять секретну інформацію по важливому клієнту, були "неправомірно отримані".

В обвинувальному висновку Управління фінансових послуг Нью-Йорка наголошується, що колишній банківський ревізор Рохіт Бансал надав внутрішні документи ФРС топ-менеджерам Goldman Sachs.

Реклама:

Документи використовувалися на користь неназваного клієнта Goldman Sachs. Листи, опубліковані владою, показали, що Бансал, який працював у ФРС протягом семи років, дав зрозуміти колегам з Goldman Sachs, що інформація, яку він отримав, не повинна піддаватися розголошенню.

У самому Goldman Sachs заявили, що "не потерплять неправильного використання конфіденційної інформації".

"Ми переглянули нашу політику щодо найму співробітників з державних установ і впровадили зміни, щоб підвищити їх надійність", - йдеться в повідомленні банку.

У Федеральній прокуратурі, у свою чергу, заявили, що стосовно Рохіта Бансала готується кримінальна справа. Екс-колезі Бансала, Джейсону Гроссу, який передавав йому секретні документи, також пред'явлені кримінальні звинувачення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: