"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ФРС зберегла базову ставку на рекордно низькому рівні

Четвер, 29 жовтня 2015, 09:10

Комітет з відкритих ринків Федеральної резервної системи США зберіг базову ставку на рекордно низькому рівні.

При цьому відомство дало сигнал, що не виключає зміни показника за підсумками наступного засідання, пише РБК.

У заяві регулятора вказується, що ставка збережена на рівні 0-0,25% річних, що пояснюється помірним прискоренням темпів економічного зростання, а також слабкою динамікою інвестицій в основний капітал. У ФРС підкреслили бажання підтримати прогрес на ринку праці і стабільність цін.

ФРС підкреслила, що зміна ставки у бік підвищення буде залежати від рівня безробіття і показника інфляції на рівні 2%. І хоча ці показники вже зараз близькі до намічених цілей, відомство розраховує до наступного засідання переконатися в позитивній динаміці.

Реклама:

Рішення Комітету не було одноголосним. Як зазначає The Wall Street Journal, проти висловився глава Федерального резервного банку Річмонда Джеффрі Лекер, який наполягав на підвищенні ставки на 0,25% вже в листопаді. Наступне засідання Комітету з відкритих ринків намічено на 15-16 грудня.

Наприкінці вересня глава ФРС Джанет Йеллен заявила, що очікує першого з 2006 року підвищення ключової ставки до кінця цього року. Вона підкреслила, що сильний долар, низькі ціни на нафту та імпорт можуть виявитися тимчасовими явищами, що загрожує зростанням споживчих цін.

У цьому випадку ФРС повинна буде випередити негативні процеси і запобігти дії ринкових спекулянтів. Базова ставка США на рівні 0-0,25% річних тримається вже шість років.

На тлі рішення ФРС курс євро опустився нижче позначки в 1,1 долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: