Нацбанк погодив придбання акцій трьох банків

Середа, 28 жовтня 2015, 20:58

Національний банк України погодив набуття істотної участі акціонерам трьох банків.

Про це йдеться в рішеннях Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду платіжних систем, повідомляє прес-служба регулятора.

"Погоджено набуття прямої істотної участі в розмірі 24,5277% у ПАТ "Перший інвестиційний банк" Михайлу Спектору. На початку2015 року учасниками банку були 17 юридичних та 17 фізичних осіб. Інший власник істотної участі Олександр Клещук володіє 48% акцій банку", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, у ПАТ "Комінвестбанк" погоджено набуття істотної участі Володимиру Гісему та Мирославу Гісему, які незалежно від формального володіння мають можливість вирішального впливу на управління та діяльність банку.

Реклама:

Станом на 1 січня 2015 року 84,12% акцій банку належать ОП "Ужгородський коньячний завод", ще 15,88% - ТОВ "Латуж" (акціонери - Володимир Гісем та Надія Білинець).

"Родина Суркісів у складі Ігоря Суркіса, Марини Суркіс, Григорія Суркіса та Світлани Суркіс погодження на набуття істотної участі у ПАТ "А-Банк". На початок 2015 року учасниками банку були 12 юридичних та 1 фізична особа, без власників істотної участі", - повідомляє регулятор.

Крім того, Національний банк завершив перевірку майнового стану власника "Кристалбанку" - Марини Ленінг - та дійшов висновку, що структура власності банку є прозорою.

У НБУ нагадали, що ці чотири банки належали до тих, чий процес легалізації структури власності перебуває у вирішальній стадії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!