В Україні об’єкти малої приватизації продаватимуть на електронних аукціонах

Середа, 28 жовтня 2015, 20:50

Фонд державного майна України має намір продавати об’єкти малої приватизації на електронних аукціонах.

Про це йдеться у повідомленні Фонду.

"Наказом Фонду держмайна від 9 вересня 2015 року № 1325 затверджено порядок проведення в електронній формі продажу об’єктів малої приватизації на аукціоні, у тому числі за методом зниження ціни", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, порядок розроблено з метою забезпечення впровадження сучасних технологій продажу об’єктів приватизації держвласності на аукціонах в електронній формі, залучення більш широкого кола потенційних покупців та надходження коштів до держбюджету.

Реклама:

Згідно з цим порядком Фонд зобов’язаний у найкоротший термін здійснити відбір суб’єктів продажу державного майна, які відповідатимуть встановленим критеріям.

"Фонд планує, що на першому етапі проведення продажу об’єктів малої приватизації на аукціонах в електронній формі буде діяти паралельно з існуючим способом проведення аукціонів із залученням ліцитатора. В подальшому залучення ліцитаторів для проведення продажу на аукціонах буде зведено до мінімуму", - повідомляє прес-служба.

За словами експертів Фонду, на реалізацію цього проекту з моменту набрання наказом чинності знадобиться не менше трьох місяців: потрібно буде створити необхідне програмне забезпечення та інтегрувати його з новим сайтом ФДМУ, для чого знадобиться відібрати виконавця.

Наказ набере чинності з дати офіційного опублікування в журналі "Офіційний вісник України" від 30 вересня2015 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!