"Сбербанк Росії" приєднався до Нацсистеми електронних платежів

Середа, 28 жовтня 2015, 14:16

Згідно з укладеним договором між АТ "Сбербанк РФ" і Нацбанком України, "Сбербанк" приєднався до Національної системи масових електронних платежів (НСМЕП).

Про це йдеться в повідомленні банку.

Найближчим часом всі банкомати і POS-термінали банку, у кількості 329 штук і 1990 відповідно, будуть адаптовані для обслуговування карт НСМЕП.

Таким чином, скористатися послугами банку по зняттю готівкових коштів та безготівкової оплати товарів і сервісів зможуть власники і карт національної платіжної системи, і, традиційно, міжнародних Visa і Mastercard.

Реклама:

Також, крім функцій банку-еквайєра, у середньостроковій перспективі АТ "Сбербанк РФ" планує виступити емітентом карт НСМЕП.

"Підключаючись до НСМЕП, наш банк підтримує прийнятий НБУ курс на стимулювання безготівкових розрахунків в країні та розвиток національної платіжної системи, яка на своєму ринку повинна стати рівноправним конкурентом відомих іноземних систем", - коментує заступник голови правління банку Ірина Князєва.

Національна система масових електронних платежів - це внутрішньодержавна банківська багатоемітентна платіжна система масових платежів, створена Національним банком України.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: