"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ узгодить проект податкової реформи в листопаді

Середа, 28 жовтня 2015, 14:06

Міжнародний валютний фонд має намір погодити проект запропонованої комітетом Верховної Ради з питань податкової та митної політики реформи в листопаді.

Про це повідомила голова комітету ВР з податкової і митної політики Ніна Южаніна в ході презентації проекту податкової реформи, пишуть "Українські новини".

"Ми надали розрахунки МВФ. Жером Ваше пообіцяв, що на початку листопада проходитиме зустріч з економістами, після якої ми отримаємо відповідь, підтримали вони чи ні", - сказала вона.

Раніше Южаніна повідомила, що держбюджет-2016 у частині доходів недоотримає 200 млрд гривень.

Реклама:

Депутати порахували, що в 2016 році інфляційні надходження становитимуть 143 млрд гривень, що дозволить зменшити недонадходження до дохідну частину бюджету.

При цьому голова податкового комітету зазначила, що розрахунки проводилися за схемою Міністерства фінансів, а розробники депутатського проекту податкової реформи провели правильні розрахунки.

За словами Южаніної, законопроект, зареєстрований у Раді має стати основою для роботи парламенту та Мінфіну.

Як повідомлялося, 114 депутатів пропонують Верховній Раді провести податкову реформу з встановленням ставок податку на додану вартість - 15%, податку на прибуток підприємств - 15%, єдиного соціального внеску - 20%, податку на доходи фізичних осіб - 10%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!