У рейтингу Doing Business РФ піднялася на 11 сходинок

Середа, 28 жовтня 2015, 09:35

У рейтингу Doing Business - 2016 Росія піднялася на 11 сходинок з 62-го на 51-е місце серед 183 країн.

Про це пишуть "Ведомости".

Як повідомляється, максимальний внесок внесли нові реформи, ефект від проведених раніше і часткова зміна методології, відзначає заступник міністра економічного розвитку Станіслав Воскресенський.

За кількістю реформ Росія увійшла в топ-5 країн.

Реклама:

Видання вказує, що Росія відстає в рейтингу від ключових країн Євразійського економічного союзу.

Білорусь і Вірменія і раніше випереджали Росію (зараз на 7 і 16 ступенів відповідно). А Казахстан за 2015 зробив ривок і піднявся відразу на 36 ступенів до 41-го місця. Допомогло спрощення процедури отримання дозволу на будівництво (на 62 ступені) і виконання контрактів: це єдиний критерій, за яким Казахстан увійшов до світового топ-10.

Сильні сторони Росії колишні - простота реєстрації власності (8-е місце) та забезпечення виконання контрактів (5-е). З традиційно сильного показника - реєстрації бізнесу - положення в рейтингу дещо погіршилося: Росія опустилася на сім позицій до 34-го місця.

Найслабше місце - міжнародна торгівля (документація на експорт та імпорт): Росія опустилася з 155-го на 170-е місце - так низько вона ще ніколи не була, пише видання.

Нагадаємо, Україна посіла 83 місце в рейтингу Світового банку легкості ведення бізнесу (Doing Business), піднявшись на чотири позиції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: