"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Абромавичус вірить, що Рада скасує додатковий імпортний збір

Вівторок, 27 жовтня 2015, 20:23

Верховна Рада України схвалить дострокове скасування додаткового імпортного збору - з 1 січня 2016 року.

Таку впевненість висловив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, передає "Укрінформ".

"Верховна Рада має підтримати (дострокове скасування додаткового імпортного збору - ред.), але, думаю, там проблем взагалі не буде", - сказав Абромавичус.

Міністр зазначив, що, виходячи з обережно оптимістичних економічних прогнозів, Україна готова поступово усувати непопулярні бар'єри для бізнесу, які були введені раніше з метою стабілізації економіки.

Реклама:

"Вже 6 місяців маємо курс стабільним, вже є маленьке зростання промислового виробництва з низькою базою, очікуємо навіть зростання ВВП у четвертому кварталі. Виходячи з цих трохи оптимістичних прогнозів, ми говоримо з НБУ, що ми готові поступово прибирати бар'єри для бізнесу, які ми ввели", - зазначив Абромавичус.

Міністр також пояснив, що, згідно із законом про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України, термін дії додаткового імпортного збору закінчується у лютому 2016 року, так як дана законодавча норма вступила в силу з лютого 2015 року, а законом вона вводилася на 12 місяців.

"Тимчасове імпортне мито набрало чинності з лютого минулого року, воно мало діяти рівно рік. Ми минулого тижня ухвалили в Кабміні, що до 1 січня 2016 року воно діє, а потім припиняє свою дію", - зазначив Абромавічус.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів 21 жовтня схвалив проект закону про скасування додаткового імпортного збору з 1 січня 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!