10 київським чиновникам оголосили підозру, 5 з них - у розшуку

Вівторок, 27 жовтня 2015, 13:54

Правоохоронці почали 60 кримінальних проваджень за матеріалами перевірок, проведених Управлінням внутрішнього фінансового контролю та аудиту Департаменту фінансів КМДА.

За результатами досудового розслідування прокуратура столиці повідомила про підозру 10 службовим особам, дії яких завдали збитків бюджету на суму понад 20 млн грн.

До суду направлено звинувачувальні акти стосовно п’ятьох осіб, ще п’ятьох – оголошено у розшук, повідомляє прокуратура Києва.

Зокрема, прокуратура Деснянського району здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні відносно директора КП "Всеукраїнський парк пам’яті борців за незалежність України".

Реклама:

Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст.191, ч. 1 ст. 239 та ч. 1 ст. 239-2 КК України (привласнення майна в особливо великих розмірах, псування земель матеріалами, шкідливими для довкілля та заволодіння ґрунтовим покривом земель водного фонду).

Збитки, завдані діями вказаного службовця, складають понад 5,5 млн гривень.

Крім того, прокуратура Святошинського району довела факт розтрати бюджетних коштів, виділених на проведення капітального ремонту фасаду місцевої школи, на суму майже 900 тисяч гривень.

Розслідування у кримінальних провадженнях цієї категорії триває та перебуває на постійному контролі столичної прокуратури.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: