Уряд підтримав програму Westinghouse з модернізації атомних станцій країни

Вівторок, 27 жовтня 2015, 10:56

Український уряд підтримав запропоновану американською компанією Westinghouse, ядерне паливо якої впроваджується на атомних станціях держкомпанії "Енергоатом", програму модернізації ядерних реакторів країни, що дозволить істотно збільшити виробництво електроенергії.

Про це говориться в повідомленні Westinghouse за підсумками зустрічі 26 жовтня генерального директора компанії Денні Родеріка з президентом України Петром Порошенком, прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, повідомляє УНІАН.

"Під час зустрічі Родерік та українське керівництво підтримали запропоновану компанією Westinghouse комплексну програму модернізації парку українських реакторів, спрямовану на підвищення ефективності та безпеки їх роботи", - говориться у повідомленні.

Як наголошується, реалізація цієї програми дозволить істотно збільшити виробництво електроенергії на українських АЕС і зміцнить енергетичну безпеку України.

Реклама:

"Сьогодні понад 50% потреб України в електроенергії покриваються за рахунок атомної енергетики. Успішна реалізація запропонованої нами програми підвищить обсяг та безпеку виробництва електроенергії в країні, що покращить життя українців", - цитує прес-служба Денні Родеріка.

"Реалізація цієї програми також сприятиме подальшій інтеграції України до єдиного європейського енергетичного ринку та посилить позиції країни на цьому ринку", - сказав він.

У компанії зазначили, що зустрічі пройшли в рамках візиту в Україну офіційної американської делегації на чолі з міністром торгівлі США Пенні Пріцкер.

Як повідомлялося, у рамках диверсифікації джерел постачання ядерного палива для атомних станцій Україна планує в 2016 році придбати у Westinghouse більше третини палива для АЕС, тоді як поточного року майже все паливо постачалося з Росії.

Держкомпанія "Енергоатом", оператор усіх діючих АЕС України, заплатить Харківському фізико-технічному інституту 16,85 мільйона гривень за послуги з науково-технічного супроводу розширення експлуатації американського ядерного палива компанії Westinghouse на енергоблоках Запорізької АЕС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: