Колишній топ-менеджер Opel допомагатиме рятувати Volkswagen

Вівторок, 27 жовтня 2015, 09:20

Колишній топ-менеджер автовиробника Opel Томас Зедран працюватиме в якості головного стратега в концерні Volkswagen, який намагається пом'якшити наслідки "дизельного" скандалу.

Про призначення у понеділок, 26 жовтня, повідомили у VW, передає "Німецька хвиля".

Як зазначається у заяві концерну, яку цитує агентство dpa, Зедран розпочне роботу з 1 листопада і звітуватиме голові правління VW Маттіасу Мюллеру.

Зедран прийшов в автомобільну галузь лише в 2012 році, коли обійняв посаду керівника відділу стратегії та операцій в компанії Opel, яка належить General Motors.

Реклама:

Упродовж кількох місяців в 2012-2013 роках він був тимчасовим керівником Opel, згодом - до літа цього року - відповідав у концерні GM за бренди Chevrolet і Cadillac.

Прихід Зедрана стане вже другим випадком залучення концерном VW топ-менеджерів з компаній-конкурентів. Раніше цього місяця концерн VW запропонував роботу Крістіне Гоманн-Деннгардт, члену ради директорів Daimler AG, яка стане першою жінкою у правлінні VW в історії.

Нагадаємо, після того як розгорівся "дизельний" скандал, у відставку подав голова правління Volkswagen AG Мартін Вінтеркорн.

Новим очільником концерну призначили Маттіаса Мюллера, який очолював автовиробника Porsche. Згодом компанію виршів залишити і гендиректор чеського автовиробника Skoda, що належить VW, Вінфрід Фаланд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: