"Белавіа" запустила регулярний рейс Мінськ-Одеса

Понеділок, 26 жовтня 2015, 19:30

25 жовтня 2015 року авіакомпанія "Бєлавіа" відкрила щоденний рейс за маршрутом Мінськ-Одеса-Мінськ.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як наголошується, Одеса стала другим українським пунктом в маршрутній мережі білоруського перевізника.

"У Національному аеропорту Мінськ пасажирам одеського рейсу доступні стикування до Алмати, Астани, Ашгабаду, Баку, Батумі, Краснодару, Калінінграду, Москви, Санкт-Петербурга, Тбілісі та Тегерану", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Ми розглядали можливість відкриття даного рейсу ще влітку поточного року, так як Одеса - популярне місце для відпочинку білорусів. Вже наступного літа наші громадяни зможуть ще швидше дістатися до моря", - зазначив гендиректор ВАТ "Авіакомпанія "Бєлавіа" Анатолій Гусаров.

Рейси будуть щоденними з вильотом з Мінська о 13:00, з Одеси - о 14:20 за місцевим часом. Час у дорозі - 1 год. 30 хв. Польоти виконуватимуться на літаку Boeing 737-500. Вартість квитка в одну сторону становитиме 97 євро і 196 євро туди-назад, включаючи збори і такси.

У повідомленні наголошується, що "Бєлавіа" стала восьмим перевізником, який відкрив рейси в Міжнародний аеропорт "Одеса" з початку 2014 року.

"Необхідність відкриття прямого авіасполучення між Одесою і Мінськом давно назріла. Новий рейс з Міжнародного аеропорту Одеса сприятиме розвитку соціальних, культурних та економічних зв'язків двох країн", - сказав Віталій Портянко, директор ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса".

Як відомо, 25 вересня Україна запровадила санкції проти російських авіакомпаній, які здійснювали польоти в Крим.

Київ мотивував своє рішення двосторонньою угодою, яка дозволяє такий крок в разі порушення перевізниками українського законодавства.

У той же час, Росія відповіла "дзеркальними" заборонами на польоти п'яти українським компаніям, ніяк своє рішення не мотивуючи.

19 жовтня Федеральне агентство повітряного транспорту Росії запропонувало Державній авіаційній службі України провести переговори з питань авіасполучення між країнами.

Державна авіаційна служба та Міністерство інфраструктури Українипогодилися провести переговори з Федеральним агентством повітряного транспорту РФ з питань авіасполучення між країнами.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: