Standard & Poor's підвищило рейтинги двох українських агрохолдингів

Понеділок, 26 жовтня 2015, 15:05

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підвищило рейтинги українських агропромислових компаній "Миронівського хлібопродукту" і "Українських аграрних інвестицій" з ССС- до В-.

Про це йдеться в повідомленні агентства.

Підвищення рейтингів послідувало за підвищенням довгострокового суверенного кредитного рейтингу України за зобов'язаннями в іноземній валюті з SD ("вибірковий дефолт") до "В-".

Standard & Poor's підвищило довгострокові корпоративні кредитні рейтинги за зобов'язаннями в національній та іноземній валюті української агропромислової компанії МНР SA (ПАТ "Миронівський хлібопродукт") і "Українських аграрних інвестицій" з ССС- до В-.

Реклама:

Також підвищено рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу МХП з ССС- до В-, а рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу за цими облігаціями - "3" - залишається колишнім і відображає очікування "значного" відшкодування боргу у разі дефолту за зобов'язаннями (верхній сегмент діапазону 50-70%).

Рейтинги агрокомпаній обмежені рівнем суверенних рейтингів, оскільки всі операційні активи зосереджені в Україні.

Прогноз "стабільний" по рейтингах відображає аналогічний прогноз за суверенними рейтингами, а також нашу думку про те, що компанія буде підтримувати стійкі операційні показники і достатній обсяг ліквідності.

Як повідомлялося, в жовтні міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підвищило довгострокові суверенні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній валюті з SD/D до В-/В.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: