"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укртелеком" розпродає застарілі активи для поліпшення фінпоказників

Понеділок, 26 жовтня 2015, 12:00

Чистий прибуток компанії в III кварталі виріс на 14,5% - до 351 млн грн, а за дев'ять місяців 2015-го становив 493 млн грн.

Про це пише "ЛігаБізнесІнформ".

Як пише видання, одна з причин поліпшення показників - розпродаж активів, які застаріли або не використовуються. За попередніми оцінками, компанія зможе виручити в перспективі за ці активи кілька мільярдів гривень.

"Укртелеком з початку року утилізував три старі аналогових АТС радянського виробництва і мідний кабель на суму 237 млн грн. Це становило близько 4,9% від валового доходу (але майже половину чистого прибутку)", - повідомив директор з корпоративних комунікацій "Укртелекому" Михайло Шуранов.

Реклама:

Як відзначає президент компанії SV Consulting Олег Стефанюк, "Укртелеком" вже продав величезну кількість старого мідного кабелю, якого вистачило б для того, щоб значно поліпшити фінансові показники до кінця року.

"Гроші цілком могли б бути спрямовані на модернізацію мережі", - відзначає він.

Основна частка від утилізації активів припадає на мідний кабель - близько 95% від вирученої загальної суми, підтверджують в "Укртелекомі".

Ще близько 5% додаткового доходу припадає на утилізацію АТС, пише видання.

АТСК 100/2000 

Як повідомляється, дві АТС були реалізовані з торгів за ціною трохи більше 2 млн грн кожна, а ще одна - трохи більше 1 млн грн. Їх цінність в тому, що вони містять велику кількість цінних металів.

Згідно з даними "Укртелекому", станом на кінець 2014 року у неї на балансі було 14200 АТС.

Нагадаємо, що в конкурсі з приватизації "Укртелекому" в 2011 році брала участь всього одна організація (інвестиційний фонд EPIC), яка купила компанію за 10,5 млрд грн. Через рік вона перепродала "Укртелеком" компанії СКМ Ріната Ахметова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: