В РФ хочуть позбавляти волі на чотири роки за використання біткоінів

Понеділок, 26 жовтня 2015, 11:09

Міністерство фінансів РФ посилило підхід до покарання за випуск і обіг кріптовалют.

Про це пишуть "Известия".

Як повідомляється, відомство розробило поправки в Кримінальний кодекс, за якими порушників будуть саджати у в'язницю на чотири роки.

Раніше Мінфін пропонував більш м'яке покарання за випуск і обіг кріптовалют - штраф до 500 тис. рублів або виправні роботи терміном до двох років.

Реклама:

У Мінекономрозвитку, яке підтримує цю ініціативу, зазначили, що законопроект Мінфіну буде внесений урядом до Держдуми в найближчі місяці.

Можливо, до посилення покарання Мінфін підштовхнули плани компаній по випуску кріптовалют.

Qiwi у вересні 2015 року оголосила про розробку свого аналога біткоінів - бітрублей.

Як розповіли "Известиям" в прес-службі компанії, передбачається, що з 2016 року бітрублями можна буде розплачуватися за послуги (наприклад, через мобільний зв'язок) через Qiwi-гаманець. Гендиректор і співвласник компанії Сергій Солонін повідомив, що під час запуску буде використовуватися кріптотехнологія blockchain, на якій працює система Bitcoin.

Представники Центробанку в минулому році відзначали, що вважають біткоіни грошовим сурогатом. Але цього літа перший заступник глави ЦБ Георгій Лунтовський оголосив, що "не можна відкидати цей інструмент, можливо, за ним майбутнє".

Глава правління агентства "Фінансові інновації" Роман Прохоров (раніше очолював департамент національної платіжної системи ЦБ) вказує, що єдиний шанс для легального обороту кріптовалюти в Росії - встановлення чітких правил її обігу з ліквідацією анонімності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!