Головний розробник двигунів Volkswagen пішов у відставку

Неділя, 25 жовтня 2015, 16:34

Один з топ-менеджерів німецького автомобілебудівного концерну Volkswagen покинув свій пост через скандал з фальсифікацією показників вихлопу.

Про це пише "Lenta.ru" з посиланням на газету Bild am Sonntag.

Діяльність керівника департаменту з розробки двигунів Ханно Йелдена на предмет можливого шахрайства перевіряє прокуратура міста Брауншвейг.

Як показало внутрішнє розслідування, Йелден мав безпосереднє відношення до встановлення програмного забезпечення, що дозволяє занижувати вимірювані значення параметрів шкідливих викидів.

Реклама:

Скандал навколо Volkswagen вибухнув після того, як американське Агентство з охорони навколишнього середовища у вересні викрило концерн в установці на автомобілі з дизельними двигунами програмного забезпечення, що дозволяє обходити жорсткі екологічні норми в США.

ПЗ включало максимально екологічний режим роботи двигуна при тестуванні його на стенді і відключало його при звичайній експлуатації, що дозволяло в десятки разів знизити викиди шкідливих речовин.

Історія набула широкого розголосу і призвела до відставки глави компанії Мартіна Вінтеркорна. Влада США також зобов'язала концерн відкликати майже 500 тисяч автомобілів марок Volkswagen і Audi, проданих в країні в 2009-2015 роках, і пригрозила компанії штрафом до 18 мільярдів євро.

Аналогічні вимоги компанії пред'явила влада Німеччини - відкликанню підлягають 2,4 мільйона машин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!