"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держдума РФ дозволила у відповідь заарештовувати майно інших країн

Субота, 24 жовтня 2015, 11:04

Державна дума Росії в п'ятницю прийняла в другому і в третьому читаннях законопроект, що дозволяє російським владі заарештовувати закордонне майно на своїй території у відповідь на арешт майна РФ за кордоном.

Про це повідомляє російська служба BBC.

Законопроект підтримали 400 депутатів. Тепер його відправлять на розгляд до Ради Федерації. У разі схвалення сенаторами документ піде на підпис до президента Путіна.

До другого читання в законопроект внесли ряд поправок. При цьому депутати наголошують, що поправки не змінюють концепцію документа, а лише уточнюють деякі формулювання.

Реклама:

Зокрема, уточнено визначення майна іноземної держави. Тепер таким вважається все майно, яким управляють інші держави, у тому числі орендоване.

Законопроект був внесений до Держдуми в серпні, перше читання він пройшов у вересні. Приводом для його внесення став арешт російських активів в Бельгії та Франції в червні.

Бельгійські і французькі власті пояснили свій крок необхідністю прийняти забезпечувальні заходи за позовом, поданим до Росії в Гаазький суд акціонерами ЮКОСа. Суд постановив стягнути з Росії більше $ 50 млрд як компенсацію для колишніх акціонерів нафтової компанії. Росія виплачувати ці кошти відмовилася.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: