Пивоварський назвав умови скасування санкцій проти авіакомпаній РФ

Субота, 24 жовтня 2015, 10:36

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський розповів, що повинна зробити РФ для скасування санкцій, введених Києвом проти російських авіакомпаній.

Про це він повідомив в інтерв'ю DW.

"Російські авіакомпанії, які порушують українське законодавство і літають в незаконно анексований Крим не зможуть літати в інші міста України і матимуть таку можливість тільки, якщо відмовляться від польотів до Криму, заплатять штраф, і в такому випадку РНБО розгляне можливість виведення таких авіакомпаній з санкційного списку", - заявив він.

На питання про те, як Україна планує компенсувати українським пасажирам обмеження в можливості дістатися до Росії через відповідні санкції Москви, Пивоварський зазначив: "Зараз ми абсолютно не бачимо збільшення попиту на залізничному напрямку. Сусідні країни - Білорусь, Молдавія - готові збільшити кількість рейсів до Москви. Але також слід розуміти, що більшість пасажирів, які летіли до Москви, є транзитними пасажирами. Вони летіли до Москви, щоб пересісти в інший літак і дістатися в якусь іншу точку планети. Ці пасажири зможуть скористатися українськими хабами або європейським хабами".

Реклама:

Як відомо, 25 вересня Україна запровадила санкції проти російських авіакомпаній, які здійснювали польоти в Крим.

Київ мотивував своє рішення двосторонньою угодою, яка дозволяє такий крок в разі порушення перевізниками українського законодавства.

У той же час, Росія відповіла "дзеркальними" заборонами на польоти п'яти українським компаніям, ніяк своє рішення не мотивуючи.

19 жовтня Федеральне агентство повітряного транспорту Росії запропонувало Державній авіаційній службі України провести переговори з питань авіасполучення між країнами.

23 жовтня міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський заявив, що авіасполучення між Україною та РФ буде припинено з 00:00 25 жовтня поточного року з огляду на впроваджувані санкції проти авіакомпаній.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: