"Мрія" оприлюднила план реструктуризації боргу

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 20:18

Агрохолдинг "Мрія" запропонував кредиторам варіант реструктуризації боргу.

Про це повідомили "ЛігаБізнесІнформ" в прес-службі компанії.

"Ми пропонуємо кредиторам реструктуризацію не просто у вигляді списання частини боргу і розстрочки основного боргу на 20 років - ми пропонуємо замість частини боргу стати співвласниками компанії", - повідомили в компанії, відзначивши, що відповідну заяву зробив в четвер фіндиректор "Мрії" Тон Хулс.

Хулс пообіцяв, що жоден кредитор не отримає одноосібного контролю над компанією. Розмір пакетів акцій не перевищить 5-6%, а цінні папери будуть обертатися на біржі.

Реклама:

При цьому в планах менеджменту "Мрії" - централізувати структуру холдингу, обмежившись 20 компаніями в Україні замість 140 існуючих і однієї на Кіпрі.

"Нам потрібна тільки одна компанія в офшорі, так що 19 компаній на Кіпрі будуть ліквідовані, поглинуті і так далі", - сказав він.

Нагадаємо, "Мрія" обіцяла оприлюднити план реструктуризації до кінця вересня, але цього не сталося.

5 жовтня "Мрія" заявила, що має намір оптимізувати земельний банк і вийти в прибуток вже в 2016 році.

Нагадаємо, в серпні 2014 року "Мрія" повідомила про прострочену виплату близько 9 млн доларів процентного доходу і близько 120 млн доларів в рахунок погашення боргу за її зобов'язаннями.

Сукупна заборгованість "Мрії" перед всіма фінансовими кредиторами з урахуванням гарантій, наданих пов'язаним з сім'єю Гута компаніям, на момент оголошення дефолту становила близько 1,3 млрд доларів.

У лютому 2015 року операційний контроль над агрохолдингом перейшов кредиторам, які обрали нове керівництво компанії.

"Мрія" працює на українському ринку з 1992 року. З 2008-го акції компанії котирувалися на площадці Франкфуртської фондової біржі, але після дефолту папери зняті з лістингу.

За підсумками 2013 року агрохолдинг отримав чистий прибуток у розмірі 88,5 млн доларів, що майже вдвічі менше, ніж в 2012-му. Фінпоказники на 2014 рік ще не були оприлюднені.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: