"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коболєв розповів, як "Нафтогаз" перестав бути монополістом

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 20:03

Половина всього газу, що надходить з європейського напрямку, постачається міжнародними трейдерами безпосередньо до українських промислових споживачів.

Про це розповів голова НАК "Нафтогаз України " Андрій Коболєв на Українсько-німецькому економічному форумі у Берліні, повідомляє "Укрінформ".

"Що сталося з 1 жовтня? Раніше весь газ з Європи постачав "Нафтогаз", а потім постачав споживачам. Тепер половина європейського газу постачається європейськими компаніями. Ці компанії тепер продають газ напряму до українських промислових споживачів, вони стали реальними гравцями на ринку", - сказав Коболєв.

Він висловив надію, що скоро і населення отримуватиме газ від західних трейдерів.

Реклама:

"Наразі українські та європейські трейдери постачають газ для промислових споживачів, тому що ціни на газ для населення поки що нижчі за ринковий рівень, але це зміниться", - сказав Коболєв.

"Ми пропонуємо трейдерам вільний доступ до потужностей через західний кордон України, які можуть бути використані міжнародними компаніями, аби поставити газ прямо до українських споживачів", - зазначив голова "Нафтогазу".

Нагадаємо, з 1 жовтня набрав чинності закон "Про ринок природного газу", який позбавив "Нафтогаз" монопольного права на постачання газу в Україну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!