"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Розенко: Усі, хто мав отримати збільшену пенсію, її отримали

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 19:34

Перерахунки пенсій у зв'язку зі збільшенням розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян було здійснено, і всі, хто мав отримати підвищену пенсію, отримали її.

Про це на брифінгу сказав міністр соціальної політики України Павло Розенко, повідомляє "Укрінформ".

"Ті, кому передбачалася надбавка або перерахунок пенсії, цю надбавку отримали на сьогодні. Це робиться за два місці - за вересень-жовтень. Але я одразу хочу уточнити, що в проекті державного бюджету було передбачено підвищення соціальних стандартів (це прожиткового мінімуму) на 13%, тому від цього залежить розмір мінімальної пенсії і мінімальної зарплати", - зазначив Розенко.

За його словами, з майже 12 мільйонів українських пенсіонерів перерахунок було здійснено 7,5 млн. Йдеться про тих громадян, в яких пенсія залежить від прожиткового мінімуму.

Реклама:

Раніше у департаменті пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України роз’яснили, яким категоріям осіб розмір пенсій не збільшується.

Насамперед, це пенсії депутатам, прокурорам, чиновникам та іншим. Не збільшилися або збільшилися несуттєво пенсії за віком, які перевищують прожитковий мінімум, пенсії, які індексувалися.

Також не змінився розмір пенсії в осіб, які не мають достатнього страхового стажу для повної пенсії, в тому числі у інвалідів третьої групи.

Як відомо, з 1 вересня прожитковий мінімум зріс до 1074 гривень, встановлений для осіб, які втратили працездатність. Це стало підставою для підвищення розмірів пенсійних виплат.

На початку жовтня Пенсійний фонд в автоматичному режимі здійснив перерахунки пенсій та пообіцяв виплатити протягом місяця пенсії з доплатою 7,5 млн українських пенсіонерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: