Засновник Zara став найбагатшою людиною світу, обігнавши Гейтса

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 17:37

Іспанська підприємець Амансіо Ортега, засновник мережі магазинів Zara, вийшов на перше місце у Всесвітньому рейтингу мільярдерів Forbes, потіснивши з нього засновника Microsoft Білла Гейтса.

Про це пише РБК.

Ортега зі статками 79,7 млрд доларів став лідером у реал-тайм-версії рейтингу, який враховує щоденні зміни курсів акцій.

За даними Forbes, за останню добу статки іспанського бізнесмена зросли на 5,2%, або на 3,9 млрд доларів.

Реклама:

Станом на 23 жовтня 2015 року на другому місці в цьому рейтингу знаходиться Білл Гейтс (78,1 млрд доларів): його статки за добу збільшилася на 0,7%, або на 572 млн доларів. Третє місце зайняв інвестор Уоррен Баффет з оцінкою статків в 64,4 млрд доларів.

Схожий рейтинг веде також агентство Bloomberg, однак, за його оцінкою, на 22 жовтня Ортега посідав друге місце зі статками 75,7 млрд доларів, а на першому місці залишався Білл Гейтс, причому Bloomberg оцінює статок засновника Microsoft набагато вище - 83,8 млрд доларів.

У щорічному рейтингу Forbes 2015 Ортега займає четверте місце зі статком 64,5 млрд доларів, лідирує Білл Гейтс (79,2 млрд доларів), за ним слідує мексиканський мільярдер Карлос Слім зі статками 77,1 млрд доларів, трійку лідерів замикає Уоррен Баффет ( 72,7 млрд доларів).

Амансіо Ортега народився в бідній родині, його батько був залізничником, через брак коштів Ортега не зміг закінчити навіть середню школу і з 13 років почав працювати. Першою його посадою була робота посильним в магазині сорочок. Потім працював менеджером, після чого разом з дружиною відкрив власний магазин.

Перший магазин Zara за кордоном був відкритий в 1988 році в Португалії, потім були відкриті магазини в Нью-Йорку і Парижі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: